Галузь займає ключове значення в промисловому потенціалі області. У січні–серпні 2018р. підприємства з виробництва харчових продуктів та напоїв виробили та реалізували продукції на 24,2 млрд.грн. Це становить 54,3% промислової продукції області та 7,9% від загального обсягу реалізації харчових продуктів та напоїв по Україні.
За вісім місяців поточного року порівняно з аналогічним періодом попереднього року харчовики збільшили виробництво спредів та сумішей жирових у 4,4 раза, молока сухого знежиреного у первинних пакуваннях об'ємом більше 2,5 кг – у 1,9 раза, овочів та грибів, сумішей овочів, свіжих або варених у воді чи на пару, заморожених (крім картоплі) – у 1,8 раза, овочів (крім картоплі), фруктів, горіхів, грибів та частин рослин їстівних, приготовлених чи консервованих з додаванням оцту чи оцтової кислоти – у 1,5 раза, масла вершкового жирністю не більше 85% – на 16,8%.