Учасникам розкажуть про сучасні вимоги щодо організації виробництва харчової продукції, зміни у харчовому законодавстві України, гармонізацію його з європейським, фасування та маркування харчових продуктів, а також про технічні умови, як вид нормативних документів розроблюваний для забезпечення якості виготовленої продукції, відповідальність за порушення законодавства. Перелік питань був сформований відповідно до запитів підприємств регіону.
Лектор семінару Світлана Кохан – начальник сектору науково-дослідного відділу стандартизації харчових продуктів НДІ стандартизації ДП «Укр-НДНЦ».
Також програмою передбачено доповіді ще двох фахівців Світлани Михайлової – завідувача лабораторією ТОВ «ТРІМ СТАР» (м. Черкаси) та Валентини Шуть – провідного інженера відділу стандартизації та інформаційного забезпечення ДП «Черкасистандартметрологія».
Формат заходу передбачає два блоки: теоретичний і практичний. За словами керівника ДП «Черкасистандартметрологія» Михайла Чорнопищука, це дозволяє зробити навчання максимально ефективним та корисним для аудиторії.
- Актуальність цього семінару полягає у тому, що вже з квітня почнуть діяти більшість положень Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин». Тож, аби підготувати фахівців до змін, які очікують галузь, ми проводимо таке навчання, - розповідає Михайло Чорнопищук.
Докладніше ознайомитися з програмою та оформити заявку можна на сайті ДП «Черкасистандартметрологія».