20:54, 17 грудня 2017
Так, у Черкаській області "український національний продукт", за даними статистів, коштує близько 50 гривень за кілограм.
У відомстві стверджують: дешевше сало лише у Тернопільській області – там кілограм коштує в середньому 47 гривень. А найдорожче – у Києві та Одесі: 120 та майже 85 гривень відповідно.
Тим часом у соцмережі черкащани провели опитування щодо "курсу сала". Згідно з ним, ціни на продукт суттєво різняться з даними Держстату і його вартість коливається від 50 до 150 грн/кг.
Так, у Черкасах ціни на сало становлять 85-160 грн/кг, Чорнобаї – 90-120 грн/кг, Смілі – 110-120 грн/кг, Золотоноші – близько 120 грн/кг, Городищі та Корсунь-Шевченківському – від 70 грн/кг, Христинівці – 50-90 грн/кг, Жашкові – 100-150 грн/кг.