Експерти прогнозують здорожчання овочів та фруктів

Фінанси

Овочі та фрукти подорожчали. На 10%, зріс середній рівень відпускних цін на картоплю. Ціни також зросли на капусту, моркву, буряк та цибулю. Вартість овочів та фруктів продовжить рости під впливом фактору сезонності та збільшення пропозиції овочів нового врожаю, повідомляють експерти.

Ukrainian English Russian

Вартість овочів борщового набору в квітні суттєво збільшилася порівняно з березнем, повідомляє ucab.ua.  Середній рівень відпускних цін на картоплю зріс на 10%, капусту – на 68%, моркву – на 64%, буряк – на 22% та цибулю – на 34%. Причиною висхідного цінового тренду є низький рівень запасів продукції через завершення сезону, а також збільшення пропозиції овочів нового врожаю, які коштують дорожче.

В середньому за місяць вартість яловичини та курятини збільшилась на 2% відповідно, свинини – на 8%.

Вартість яблук збільшилась на 10% під впливом фактору сезонності. Ціни на молоко в квітні лишились на рівні березневих, незважаючи на зниження закупівельних цін. Вартість бакалійних продуктів, як і прогнозувалося, коливалась в межах 3%.

«У травні вартість овочів та фруктів продовжить демонструвати висхідний ціновий тренд під впливом фактору сезонності та збільшення пропозиції овочів нового врожаю. Несприятливі погодні умови в квітні-травні підтримуватимуть підняттю цін на овочі. Вартість м’яса буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 5% через вплив епізоотичної ситуації. Вартість молока як і бакалійних продуктів буде відносно стабільною з можливим незначним коливанням в межах 1-3%», - зазначає експерт аграрних ринків «Українського клубу аграрного бізнесу» Євгеній Дворнік.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: