Законопроектом вводиться заборона на використання інформації, яка може ввести споживача в оману, особливо щодо властивостей і характеристик харчових продуктів і наслідків їх споживання.
Крім цього, законопроект зобов'язує виробників робити написи на упаковках читабельними.
Також визначається, що обов'язкова інформація про харчові продукти не повинна ховатися або спотворюватися іншою текстовою або графічною інформацією.
Згідно з пояснювальною запискою до документа, законопроект розроблений з метою приведення українського законодавства у відповідність до положень регламенту ЄС про надання споживачам інформації про харчові продукти, роз’яснюють у ДП «Черкасистандартметрологія».
Законопроектом передбачено надання споживачам інформації про вміст у харчових продуктах харчових добавок і допоміжних речовин, які, як свідчать дані проведених наукових досліджень, викликають алергічні реакції або непереносимість.
Також законопроектом встановлюється вимога щодо надання споживачеві інформації про те, чи піддавався харчовий продукт розморожуванню.