За їх висновками у Херсонській області існують передумови для започаткування індивідуального виробництва харчових продуктів, передає Національний Промисловий Портал.
Крафтове виробництво, це не масовий товар, створений на великих потужностях, а невеликі підприємства у конкретній місцевості. Це може бути виробництво сирів, вина, варення, пива, чаю чи солодощів. Розвиток цього напряму може бути перспективним, адже Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном, де існує попит та сировинна база для виробництва подібних товарів.
Особистим селянським господарствам надаватиметься допомога у придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва. На даний момент мова йде про одне господарство в кожному районі. Також буде забезпечено консультаційну підтримку та супровід агровиробників.