Київські фермери почали виробляти козячий сир валансе

Досвід регіонів

Фермерське господарство «Лукачівка-Еко» (Київська область) запустило виробництво козячого сиру валансе.

Ukrainian English Russian

Про це компанія повідомила на своїй Фейсбук-сторінці, пише agrotimes.net.

Особливість цього сорту сиру в тому, що його обсипають деревною золою – це найкращий спосіб зберегти смакові якості козячого сиру, зазначається у дописі. У період визрівання сир вкривається тонкою скоринкою з цвіллю, під скоринкою – ніжний м’якуш, трохи солодкуватий, віддає лісовим горіхом.

Довідка

«Лукачівка-Еко» займається козівництвом, виробляє молоко, сири, йогурти, сироватку під ТМ Virtuoso by Lukachivka.