Про це в інтев'ю delo.ua розповів СЕО компанії "Уманьпиво" Ігор Кисіль.
"Люди хочуть новинок. Явний цьому доказ — позитивна динаміка відкриття нових крафтових пивоварень, зростання споживання крафтового пива, наприклад, з нотками цедри чи цитрусових та прянощів. Виробники крафтового пива мають можливість завезти невелику партію хмелю і експериментувати зі смаками. Саме крафтові пивовари показали населенню, що є "інше пиво", а ми, регіональні пивзаводи, показуємо, що крім промислових пивзаводів-гігантів, в Україні є ще й інші виробники, хто варить добре пиво", — сказав Ігор Кисіль.
Вітчизняний ринок пива поділений таким чином, що 90% займають промислові підприємства, малі та середні пивзаводи в Україні — 7-8% та менше 1% відсоток припадає на крафтові виробництва. Через невеликий об'єм локальним заводам легше експериментувати з новими смаками.