Молоко, що отримують за допомогою доїльних апаратів, відправляють на виробництво в Білу Церкву, де з нього потім виготовляють кисломолочні продукти.
За словами завідувача ферми Надії Бортніцької, якість вищого ґатунку молока, що збирають на їхній фермі, відповідає вимогам європейських стандартів: показник жирності, бактеріальної забрудненості тощо. Крім того, нині значно поліпшилася племінна робота та генетичний потенціал стада, novadoba.com.ua.
– Торік почали годувати тварин сінажем. На сьогодні вже заготовили 324 тонни сіна – цього достатньо для годування худоби. За рахунок якісних кормів удалося збільшити вміст жиру в молоці: раніше він дорівнював 3,6-3,7 %, у жовтні–березні зріс до 4,0-4,1 %. Це залікові показники, – резюмує завідувачка.
Завдяки генетичному поліпшенню та покращенню кормової бази на фермі збільшилася продуктивність корів-первісток: раніше одна первістка давала 13 кг молока, наразі отримують від 20 до 30 кг.