Днями його урочисто відкрили, продемонструвавши виробничі потужності, які, за словами господарів підприємства, сягають 350 т борошна на добу. Тут виробляють манку та висівки, а також борошно трьох сортів, що реалізують під торговою маркою «Перший млин».
Як інформують у Черкаській ОДА, на будівництво та оснащення заводу спрямували близько 100 млн грн. Нині тут працює 40 осіб, але в подальшому планують збільшити до 100. Засновник заводу Володимир Мовчан зазначає, що виробництво поки що функціонує не на повну потужність, однак наразі тут працюють над його розширенням.
– Свого часу я зрозумів, що важливо займатися саме переробкою сировини,– розповідає Володимир Петрович. – Зараз ми активно вивчаємо ринки збуту висівок, борошна, манки, напрацьовуємо партнерські стосунки. Реалізуємо ж продукцію, здебільшого, по Україні, водночас маємо вже перші контракти з європейськими партнерами.