На Тернопільщині вирощують замінник м’яса

Досвід регіонів

Італійці, іспанці використовують його в кулінарії, філіппінці роблять з нього навіть морозиво, а ізраїльтяни – смажені фрикадельки. Все це про нут.

Ukrainian English Russian

Одним із перших зацікавився нетрадиційною для Тернопільщини  культурою керівник фермерського господарства «Аванто» Іван Мричко. Каже, суттєві зміни клімату спонукають не тільки удосконалювати технології вирощування вже відомих, а й шукати ті культури, які є у попиті як на внутрішньому, так і на світових ринках, пише realno.te.ua.

– Насіння нуту містить 28–32 відсотки білка і 7% олії. Його білок, – розповідає Іван Мричко, – за амінокислотним складом дуже близький до ідеального, за поживною цінністю не поступається іншим видам бобових, зокрема сої.

Торік у господарстві Івана Васильовича нутом засіяли 20 гектарів, з кожного зібрали на круг по три тонни врожаю. Цього року придбали три сорти нуту в Ізраїлі, засіяли 180-гектарну площу.

За його словами, значне збільшення споживання нуту нині відбувається і в Європі, Америці, що пов’язано із ростом попиту на здорове харчування.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: