ПОРТАЛ
22 вересня 2016, 15:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Другий міжнародний інвестиційний форум стартував на Черкащині

Інвестиційні перспективи нашої області обговорюють представники бізнесу, влади та делегацій Словенії, Польщі, Нідерландів, Франції.

Відкриваючи форум, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко презентував Агенцію регіонального розвитку та технопарки як механізми залучення інвестицій в економіку області. Під час форуму триватиме обговорення цих проектів. Конкурентними перевагами Черкащини було названо передусім розвинене сільське господарство, а також розвинутий ІТ-кластер і наявність вищих навчальних закладів.

Для бізнесменів Черкащина приваблива дешевою робочою силою та відносно доступними європейськими ринками. Однак значним недоліком є тиск тіньової економіки, що породжує недобросовісну конкуренцію.

«Інвестор прийде тоді, коли він зрозуміє, що він - у рівних умовах з українськими підприємцями, що конкуренти не торгуватимуть контрабандним товаром, – відзначив президент холдингу "Сатурн" Олександр Громико.

Нині тривають панельні дискусії, де обговорюється інвестиційні перспективи Черкащини, нові інструменти управління регіональним розвитком тощо.

Форум цього року відбувається під Черкасами на базі комплексу «Пелина». Організаторами заходу є Черкаська облдержадміністрація та Українська бізнес-асоціація.