ПОРТАЛ
9 лютого 2017, 11:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина б’є рекорди за ростом продовольчих цін

З початку 2017 року Україні продовжують дорожчати продукти. За даними Держстату, за минулий місяць цінові рекорди встановлює і Черкащина. Так, у січні тут найбільше, порівняно з іншими областями, здорожчали цукор, молоко та макарони.

Як змінилися ціни на основні продукти продовольчого кошика українців проаналізував директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко. Відповідними результатами він поділився у своєму дописі у Facebook, проаналізувавши цінову динаміку у розрізі регіонів.

Черкащина, незважаючи на свій аграрний профіль, встановила відразу три цінових рекорди. Якщо в середньому по країні молоко подорожчало на 5%, або на 70 коп, то в нашому регіоні ціни зросли на цілих 13%, або на 2 грн.

Номером один за темпами подорожчання Черкаська область стала і у цукровому рейтингу. Ціни на солодкий продукт тут підвищилися на 5%, або на 70 коп., тоді як у середньому по країні – на 3%, або на 40 коп.

Також найбільш відчутним було зростання цін на макарони в Черкаській області - на 7%, або на 70 коп. Загалом по країні вони додали у вартості 2%, або 20 коп.