ПОРТАЛ
21 травня 2014, 09:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Монастирищі відкрили винний погріб

Винний погріб з дегустаційною залою облаштував виноградар і винороб-аматор Володимир Фещенко. Він уже понад 10 років захоплюється вирощуванням різних сортів винограду. Цій справі приділяє увесь вільний від роботи час. «Зараз у мене до 100 сортів винограду. Це понад 200 кущів. З них я роблю до півтонни справжнього вина», – розповів порталу «Діловий регіон» Володимир Фещенко.

У погребі створені всі умови для правильного зберігання вина. Його глибина становить 4.5 метри. Стіни викладені з кримського ракушняку. Крім цього, погріб має зовнішню оболонку з бетону, завтовшки 30 см. Завдяки дотриманню технології побудови, зберігається постійна температура. В дегустаційній залі комфортно можуть розміститися 12 осіб. А в найближчому майбутньому Володимир Фещенко планує створити тут ще й винну лабораторію.

Відвідувачі погребу можуть скуштувати 8 сортів вин. «Я роблю тільки натуральні вина, переважно божоле», – підкреслює господар. Пригощає ними друзів та туристів, що приїжджають відпочити подалі від міської метушні. І крім виноградників тут є на що подивитися: красива природа, озеро, ліс поряд.

«Для нашої кліматичної зони виноградники – це рідкість. Але в нас тут сформувався міцний осередок людей, які цікавляться виноградарством. У нас уже два роки існує спілка виноградарів і виноробів», – розповів Володимир Фещенко. Тому дегустаційна зала від початку планувалася для проведення тематичних навчань, тренінгів, семінарів. Місцеві виноградарі-любителі і раніше проводили подібні заходи. Також вони співпрацюють із фахівцями кафедри плодівництва і виноградарства Уманського національного університету садівництва. І вже навесні наступного року Володимир Фещенко планує провести тут серйозну дегустацію із залученням спеціалістів.