ПОРТАЛ
31 грудня 2014, 08:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський бронеавтомобіль випробовуватимуть та доводитимуть українські автогонщики

Свою експертну оцінку українському ВМБТС - високо-мобільному броньованому транспортному засобу для силовиків - бронеавтомобілю Барс, розробленому корпорацією "Богдан", дав відомий автогонщик Олексій Мочанов. Броньовик має хороший потенціал, але потребує доводочних випробувань і незначних конструктивних змін, які легко зможуть реалізувати на заводі, - пише Autoconsulting.

Черкаський бронеавтомобіль випробовуватимуть та доводитимуть українські автогонщики

Як повідомив Олексій Мочанов на своїй сторінці в Фейсбук, Президент з РНБО дали доручення після усунення моїх зауважень (написані по гарячих слідах) надати броньовик для ресурсних ходових випробувань нам з Олександром Салюком, з яким ми точно доведемо дослідний зразок до кипіння і забезпечимо заводчанам фронт робіт з остаточного доопрацювання і точного доведення.

Не буду розкривати всіх технічних і "бронебійних" параметрів: машина на крайній стадії доопрацювання. Хороша захищеність, прийнятна ергономіка, комфортний хід, просторе десантне відділення, - резюмував Олексій Мочанов.

Нагадаємо, що бронеавтомобіль був створений на Черкаському автозаводі корпорації "Богдан".

Богдан Барс отримав імпортне повноприводне шасі, дизельний двигун потужністю 160 к.с., і броньований захист від боєприпасів калібру 5,45 мм і 7,62 мм. Запас ходу на одній заправці - 600 км. Богдан Барс призначений для перевезення 6-8 осіб у повному обмундируванні. У базовому виконанні "Барс" вже укомплектований кондиціонером, додатковим обігрівачем Webasto, камерою заднього вигляду і кругового огляду, а також GPS-навігатором. Проектна вартість Богдан Барс - близько 1 млн. гривень.

Додатково броньовик можуть укомплектувати тепловізором, приладом нічного бачення, радіозахистом і фільтрувальною установкою циклон.