ПОРТАЛ
3 лютого 2015, 13:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

При виборі будматеріалів фахівці радять зважати на якість

На неякісні будматеріали та вироби все частіше стали скаржитися споживачі. Засилля ринку дешевою, і часто несертифікованою продукцією, дає можливість зекономити покупцям. Щоправда така економія в подальшому може обернутися непередбачуваними витратами.

Тому у Випробувальній лабораторії будівельних матеріалів, виробів та конструкцій ДП «Черкасистандартметрологія» радять зважено підходити до таких покупок та обирати виробників, які дбають про якість своєї продукції та можуть її підтвердити.

Про неякісну продукцію фахівці лабораторії можуть розповісти багато, адже щороку тут проводять випробування більше 200 зразків продукції.

Для кожного виду продукції - свої фактори ризику. Скажімо для керамічної цегли часто проблемним є показник морозостійкості. Мінімальна кількість циклів поперемінного заморожування-відтавання для неї повинна складати 15 циклів. Однак, є випадки, що під час випробувань, зразки починають руйнуватись вже на 8-10 циклі.

На фото: морозильна камера для визначення марки по морозостійкості будівельних виробів.

Щодо вікон з ПВХ-профілів – то це найчастіше неякісна збірка конструкції (не «підігнані» штапики, неправильно поставлений склопакет). До того ж з липня 2013 р. вимоги до енергозбереження вікон стали вищими.

На фото: Стенди для визначення на надійність (циклічні навантаження) вікон та дверей з ПВХ профілів.

Бетон іноді не відповідає заявленій виробником марці за міцністю. І хоча нині бетон не входить до переліку обов’язкової сертифікацій, але замовник або споживач може перевірити його якість у лабораторії.

На сьогоднішній день сфера акредитації випробувальної лабораторії налічує 68 видів будматеріалів та конструкцій (цегла, блоки стінові, залізобетонні конструкції, вікна та двері з ПВХ профілів, двері металеві вхідні, бетонні розчини, металеві конструкції, щебінь, пісок, плитка тротуарна, та ін.).

На фото: Дефектоскоп ультразвуковий для визначення якості зварних швів металоконструкцій.

Постійное розширення можливостей та освоєння нових напрямків випробувань (неруйнівний контроль бетону та залізобетонних конструкцій) дали змогу залучати лабораторію, як при обстеженні існуючих будівель та конструкцій, так і при будівництві нових споруд різного призначення.

Випробувальна лабораторія пропонує підприємствам співробітництво в галузі контролю будівельних матеріалів, виробів, конструкцій та грунтів.

Адреса лабораторії: 18000, м. Черкаси, вул. Благовісна, 189.

Телефони: 38-44-18, 33-08-34.

Довідково:

Перелік продукції обов’язкової сертифікації:

Колони та гарцаби, ферми сталеві

Панелі та елементи огороджувальних конструкцій

Металеві сходи, площадки та огорожі сходів, балконів і дахів

Металоконструкції опор ліній електропередач

Будівлі модульні збірні

Вироби стінові дрібно штучні

Цегла і камені керамічні та силікатні

Колони залізобетонні

Перемички залізобетонні для будівель із цегляними стінами

Плити для перекриття залізобетонні

Вікна та двері для будинків і споруд

Палі залізобетонні