ПОРТАЛ
25 лютого 2015, 11:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Виробництво органічної продукції – перспективна справа

Виробництво органічної продукції може стати успішним бізнесом. У цьому переконані багато фахівців. І хоча «органіка» коштує в рази вище від звичайної продукції на неї знайдеться свій споживач.

Найбільшим попитом такий товар користується на Заході. Проте і в Україні її виробництво - може бути вдалим стартом для власної справи.

- Мода на здоровий спосіб життя потроху привчає споживачів ретельніше обирати продукцію до свого столу. Люди почали розуміти, що надмір консервантів, барвників, ароматизаторів не додає здоров’я. Тому намагаються в межах своїх доходів обирати продукцію з меншим вмістом «хімії», - зазначає директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Чорнопищук. А тому, якщо дозволяють фінанси, готові платити дорожче за натуральність.

Нині в Україні органічне землеробство і тваринництво дуже малорозвинене. Проте, на думку керівника держпідприємства, для Черкащини, як аграрної області, такий напрямок безперечно є перспективним. І ДП «Черкасистандартметрологія», як орган з оцінки відповідності, готове допомагати таким виробникам освоювати цей напрямок.

Зокрема, мова йде про відповідну сертифікацію, налагодження системи контролю на всіх етапах виробництва, консультативну допомогу.