ПОРТАЛ
2 квітня 2015, 07:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На вторинці Києва меншає попит на квартири

Традиційного весняного пожвавлення ринку в цьому році не відбулося - попит на квартири по відношенню до лютого не змінився, розповіла Domik.ua керівник відділу продажів АН «Планета Оболонь» Юлія Войналович.

На вторинці Києва меншає попит на квартири

Це й не дивно. Ринок нерухомості як і раніше залежить від курсу долара, а він у березні був більш, ніж непередбачуваним. На початку місяця виріс до 40 грн, подолавши черговий психологічний бар'єр, потім, щоправда, повернувся до позначки 25-26 грн. Продавці квартир реагували відповідно: спочатку знизили доларові ціни, розуміючи, що бажану суму в доларах при курсі 40 не отримають, потім, зі зниженням курсу, стали поступово підвищувати ціни.

Покупці ж, схоже, вважають за краще купувати за гривню на первинному ринку. За словами Юлії Войналович, у березні потенційні покупці квартир цікавилися переважно одно- і двокімнатними квартирами в нових будинках, терміни здачі в експлуатацію яких заплановано на найближчий квартал. Бажана для покупців цінова категорія - 17 000-19 000 грн. за квадратний метр. Тобто, мова йде про квартири економ-класу в спальних районах Києва.

Незважаючи на триваюче зниження попиту на вторинному ринку, продавці не готові здавати позиції: ціни істотно не знижують, торгуються, за словами експерта, неохоче. І лише 10% з них допускають розрахунок у гривні. Очевидно, мова йде про тих продавців, які готуються стати покупцями новобудов.