ПОРТАЛ
1 квітня 2015, 20:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Оприлюднено рейтинг надійності банків України

Надійність українських банків на сьогоднішній день залежить не тільки від традиційних показників. Введення тимчасової адміністрації в Дельта Банк підтвердило, що навіть системно важлива фінустанова за версією НБУ, яка до того ж володіє значним обсягом активів, може не вистояти в кризу.

Оприлюднено  рейтинг надійності банків України

Тим не менш, рейтингові компанії продовжують складати списки надійних банків. «Українське кредитно-рейтингове агентство» представило рейтинг надійності депозитів, заснований на аналізі фінансової стійкості банків та можливості залучення фінансової допомоги, - payspacemagazine.com.

У процесі розрахунку рейтингу були враховані: ринкова частка, капіталізація, ліквідність, якість активів і пасивів, ефективність діяльності банку, а також дотримання термінів видачі депозитів.

Перші позиції в рейтингу займають державні фінустанови, які отримують значну підтримку від Нацбанку. У 2014 р. рефінансування від НБУ для Ощадбанку та Укргазбанку склало 10 млрд. і 4 млрд. грн. відповідно. Ці кредити покрили відтік депозитів із зазначених банків. На кожну гривню, яку вкладники забрали з Ощадбанку надійшло 1,60 грн. рефінансування НБУ. Для Укргазбанку цей показник склав 2,76 грн.

Навпаки, найбільший банк країни - ПриватБанк отримав тільки 38 копійок за кожну виведену з депозитів гривню.

В оновленій версії рейтингу банку «Фінанси та кредит» продовжив втрачати позиції. На сьогоднішній день надійність депозитів в цій фінустанові оцінюється нижче середнього рівня.