ПОРТАЛ
1 квітня 2015, 19:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Відсьогодні на українські дороги повертається швидкісний режим

З 1 квітня у великих містах України вводиться літній режим їзди, а значить межа швидкості руху підвищується до 80 км/год.

Відсьогодні на українські дороги повертається швидкісний режим

Якраз 1 квітня закінчується, так званий зимовий режим руху, введений з 1 листопада 2014 року, і починається літній, що дозволяє на деяких швидкісних магістралях великих міст України збільшувати дозволену межу швидкості руху до 80 км/год, - інформує «Автоцентр».

Щоправда, відзначають в прес-службі Департаменту ДАІ, водіям не слід самим автоматично з 1 квітня їздити швидше - потрібно уважно стежити за дорожніми знаками, що обмежують швидкісні ліміти.

У ДАІ розповіли, що дорожні служби найближчим часом повинні на міських магістралях з підвищеним режимом їзди встановити і відповідні знаки.

Нагадаємо, що це нововведення - збільшення швидкості в містах - одна з перших ініціатив начальника ДДАІ Анатолія Сіренко після призначення на цю посаду на початку 2014 року. «Досвід показав: підвищення межі швидкості до 80 км/год там, де це можливо, не збільшило, а знизило аварійність, тому що виросла пропускна спроможність автошляхів. Тому з 1 квітня підвищений швидкісний режим знову введуть на 10 автодорогах Києва і на деяких швидкісних магістралях інших великих міст України», - розповів Анатолій Сіренко.