ПОРТАЛ
22 квітня 2015, 16:23

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області активізують роботу з підвищення конкурентноздатності місцевої продукції

Роботу над виконанням економічної частини Угоди з Євросоюзом планують активізувати на Черкащині. Такі наміри закріплено меморандумом про співпрацю між Черкаською облдержадміністрацією та ДП «Черкасистандартметрологія».

В області активізують роботу з підвищення конкурентноздатності місцевої продукції

Державне підприємство «Черкасистандартметрологія» забезпечує реалізацію в регіоні економічних інтересів держави, виконує роботи та послуги у сфері стандартизації, метрології та оцінки відповідності згідного з вимогами чинного законодавства України. Також допомагає підприємствам «адаптувати» виробництво та продукцію до вимог європейських стандартів. А отже сприяє її виходу на нові – закордонні ринки збуту.

Підвищення конкурентноздатності черкаської продукції та нарощування експортного потенціалу закладено і в Стратегію розвитку області – 2020. Серед її завдань – запровадження на підприємствах області сучасних систем управління якістю.

Маємо активізувати діяльність, довести продукцію до вимог європейських стандартів, що зумовить більш швидке просування товарів на закордонні ринки, – підкреслює заступник голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль.

За його словами, значна кількість виробників вже розпочала цю роботу. - Нині більше 80 підприємств області запровадили нові системи управління, на більш ніж 30 підприємствах харчової промисловості запроваджено систему управління безпечністю харчових продуктів. Проте це лише 40 % підприємств від загальної кількості, - розповів заступник губернатора.

Підтверджує потребу в більш активній роботі і директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Чорнопищук. За його словами, на жаль, за кількістю впроваджених систем управління якістю та безпечністю продукції, Черкащина, поки що відстає від своїх сусідів - Полтавської, Вінницької та Київської області. – Проте має всі можливості та передумови для того, аби виправити таку ситуацію, - додає він. - Для цього спільно з обласною владою було розроблено комплекс заходів, реалізація яких сприятиме виробникам у досягненні поставлених завдань.