ПОРТАЛ
26 квітня 2015, 14:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найбільше закордонної нерухомості українці купують у Польщі та Чехії

Експерти заявляють про відтік українського капіталу з вітчизняного ринку нерухомості за кордон. Про це на прес-конференції повідомив Артур Пилипчук, голова комітету Асоціації спеціалістів з нерухомості України, - пише Gazeta.ua.

Найбільше закордонної нерухомості українці купують у Польщі та Чехії

"З початку цього року ми спостерігаємо відтік капіталу з українського ринку нерухомості в закордонний. Це відбувається зокрема й тому, щоб у разі міграції, було де жити. Другий фактор — пошук стабільності в стабільній країні", - зауважив Пилипчук.

З його слів, відтік капіталу з українського ринку нерухомості в закордонний поки що не є масовим.

Експерти з нерухомості називають лідером по відтоку українського капіталу Польщу. За їхньою інформацією, гроші вкладають також в Чехію, Словаччину, країни колишньої Югославії. Користується попитом нерухомість Болгарії, традиційно Іспанії й Італії, також Туреччини. Окрім того, до цього списку додалась Греція, особливо північна.

"Це можна пояснити тим, що північну Грецію взагалі можна назвати пострадянською через масове переселення радянських греків після розпаду Союзу", - пояснив Сергій Злидень, президент Асоціації спеціалістів з нерухомості.

Найменші інвестиції українців у Англію.