ПОРТАЛ
26 квітня 2015, 09:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Києві пропонують новий формат оренди житла

Незважаючи на те, що «чистого» за концепцією прибуткового будинку, який будується цілеспрямовано під здачу апартаментів в оренду, в Києві ще немає, є приклади, де щось схоже бізнесмени реалізують в рамках житлових комплексів.

У Києві пропонують новий формат оренди житла

Про це ІАП «Столична нерухомість» розповів Костянтин Браво, комерційний директор компанії «Нест».

«В одному з наших житлових комплексів одна юрособа викупила 80 квартир і здає їх в оренду. Там же є інша юрособа, яка володіє і здає в оренду 40 квартир, а ще 40 купила в іншому нашому ЖК і робить там ремонти.

У цих людей була запланована своя прибутковість - на рівні 8-9% річних. На неї вони не вийшли, але для орендарів зафіксували ціну в гривні, щоб їх не втратити, оскільки порахували, що це вигідніше, ніж кілька місяців квартира простоюватиме. І потім поступово вони підвищують цей свій фіксований курс - вони долар вважали за 9, коли він уже був 12, потім по 10, коли 15 і так далі. Такий вид бізнесу існує і це хороший генератор саме готівкових коштів, доступ до яких у багатьох зараз обмежений», - зазначив експерт.

Нагадаємо, в Києві зараз реалізується проект прибуткового будинку. Оренда житла в ньому відрізняється від звичайної «готельним» обслуговуванням мешканців.