ПОРТАЛ
19 травня 2015, 16:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські харчовики вдосконалювали фаховий рівень на семінарі

Дводенний семінар «Принципи менеджменту безпечності продуктів харчування (FSSC 22000)» відбувся на базі ДП «Черкасистандартметрологія». Участь у навчанні взяли представники підприємств харчової промисловості регіону.Зокрема, МПП "Агропромресурси", ПП "Імперіал плюс", ТОВ "КРОЛІКОФФ ПЛЮС", ТОВ "Консервний завод "Цибулів" та ТОВ "Альтера Ацтека Мілінг Україна".

 <b>Черкаські харчовики вдосконалювали фаховий рівень  на семінарі</b>

Про можливості ДП «Черкасистандартметрологія» у наданні допомоги підприємствам з питань впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів розповів керівник цього держпідприємства Михайло Чорнопищук. Він зауважив, що семінари, які зараз проводить ДП «Черкасистандартметрологія» досить вузького спрямування і стосуються конкретних задач для місцевих виробників.

- Такий формат дає змогу не орієнтуватися на абстрактного «середнього слухача», а безпосередньо працювати з конкретними виробниками, зосереджуючи увагу на важливих для них аспектах, підкреслив Михайло Чорнопищук.

Семінар включав не лише теоретичну, а й практичну складову. Лектор заходу, директор ТОВ «Центр експертних рішень», кандидат ветеринарних наук, аудитор ISO 9001, FSSC 22000 українського відділення DQS-UL (м.Київ) Сергій Чорний розповів учасникам про ключові аспекти менеджменту безпечності продуктів харчування.

Практичні заняття стосувалися створення HACCP-груп, підготовки описів сировини, готової продукції, розробки блок-схем, а також ідентифікації та аналізу небезпечних чинників.

По завершенню експертом було надано рекомендації підприємствам та проведено тестування.

За підсумком навчальної роботи учасникам семінару було вручено відповідні свідоцтва.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук