ПОРТАЛ
27 травня 2015, 18:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Нотаріусам хочуть дозволити реєструвати операції з нерухомістю

Парламентарям пропонують наділити нотаріусів повноваженнями на реєстрацію транзакцій з нерухомістю. Нині цим займаються лише державні реєстратори.

Нотаріусам хочуть дозволити реєструвати операції з нерухомістю

У Верховній Раді зареєстрували та направили на розгляд Комітетам законопроект №2929 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень нотаріуса як спеціального суб'єкта державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Проект закону має намір надати можливість приватному сектору та громадянам реалізовувати свої права на реєстрацію транзакцій з нерухомістю поза межами державних реєстраційних інституцій, - пише «Україна комунальна».

На думку авторів законопроекту, законодавче наділення нотаріусів повноваженнями – альтернативно до існуючих нині державних реєстраторів, – з вчинення реєстрації фактів та правочинів, значно обмежує сферу зловживань, істотно звужує можливості створення корупційних передумов, а також надає можливість громадянам отримати якісний сервіс у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук