ПОРТАЛ
4 липня 2015, 08:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські виробники отримали торговельні преференції від США (перелік товарів)

Уже з кінця липня українські виробники зможуть завозити до США без мита близько п'яти тисяч товарів. Такі можливості наша країна отримала в рамках поновлення програми Генеральної системи преференцій (ГСП) Сполучених Штатів, що триватиме від 29 липня 2015 року до 31 грудня 2017 року.

<b>Черкаські виробники отримали торговельні преференції від США</b> (перелік товарів)

Програма ГСП стосується найбільш поширених у виробництві товарів: великої кількості типів продукції хімічної промисловості, мінералів та будівельного каменю, ювелірних виробів, багатьох типів килимів, а також певних видів продукції сільського господарства та рибальства, повідомляє tsn.ua.

Водночас, для користування перевагами безмитного режиму в США за системою ГСП Україна має продемонструвати наявність ефективного захисту прав інтелектуальної власності та трудових прав, а українські компанії – відповідність критеріям правил походження товару. "Зі свого боку імпортери в Сполучених Штатах повинні подати заяву на надання преференцій за програмою ГСП.

Згідно з останніми змінами, вони також отримали право на відшкодування мит, які було справлено з них щодо охоплених Актом товарів після закінчення терміну програми ГСП у липні 2013 року", – відзначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі, торговий представник України Наталія Микольська. З повним переліком сільськогосподарської та промислової продукції, яка охоплена системою ГСП, можна ознайомитись за цим посиланням.