ПОРТАЛ
27 листопада 2015, 20:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На які пільги мають право прості українці: інфографіка

На тлі економічної кризи і надвисоких тарифів на ЖКГ жителям України корисно буде знати, на які пільги вони можуть розраховувати.

На які пільги мають право прості українці: інфографіка

Українська система всіляких пільг завжди була однією з найбільш об'ємних у світі, і сьогодні в цьому плані нічого особливо не змінилося, за винятком того, що тепер частина пільг існує лише на папері, фактично при цьому не працюючи, - інформує Wikilex.com.ua.

Прем'єр-міністр України А. Яценюк близько року тому доручив Кабміну скоротити армію пільговиків в два рази, і хоча це розпорядження поки остаточно ще не виконано, багато безкоштовних благ вже урізали. Так, наприклад, були помітно зменшені чинні норми споживання комунальних послуг, які раніше оплачувалися за пільговими розцінками.

Причиною тому служить та обставина, що при нинішній ситуації система пільг попросту стала непідйомною ношею для державної скарбниці. Втім, навіть зараз існують 23 загальнодержавні пільги, кошти для яких виділяються з держбюджету для 26 категорій українців. Офіційне право на ті чи інші види фінансових послаблень, за даними Кабміну, мають близько 17 мільйонів громадян. Отримати детальну інформацію з цього приводу можна, звернувшись в підрозділи Мінсоцполітики за місцем проживання.

Найбільше зараз потребують пільг соціально незахищені і малозабезпечені верстви населення. Було б правильно нарешті вирішити питання з адресною допомогою. Але тоді чиновники, уповноважені розподіляти фінанси, позбудуться можливості «підживлюватися» з контрольованих грошових потоків тієї самої пільгової допомоги, яка поки що як і раніше розподіляється безадресно і знеособлено.