ПОРТАЛ
4 грудня 2015, 11:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як захистити право власності на свій інтелектуальний продукт, навчали в Черкаській ТПП

Керівники підприємств, бухгалтери, дизайнери й інженери зібралися за спільним столом, щоб дізнатися, як правильно запатентувати свій інтелектуальний продукт та захисти своє право на нього.

<b>Як захистити право власності на свій інтелектуальний продукт, навчали в Черкаській ТПП </b>

Ігор Шевченко, патентний повірений України, докладно роз’яснив практичні аспекти набуття права власності на авторські розробки та винаходи, а також розповів, як заробляти на інтелектуальній власності і як управляти своїми правами.

Семінар відбувся в рамках проекту «Створення мережі з інтелектуальної безпеки для малого і середнього бізнесу України». «Сам проект був викликаний тим, що в Україні останнім часом фіксують багато фактів негативних явищ, таких як інтелектуальне рейдерство і патентний тролінг», – відзначив Ігор Шевченко.

Як оцінити об’єкти інтелектуальної власності, вести їх бухгалтерський та податковий облік, виконувати платежі за використання об’єктами інтелектуальної власності, розповіла патентний повірений України та оцінювач Олена Кияшко.

«Учасники отримали практичні рекомендації щодо формування політики управління об’єктами інтелектуальної власності з перших уст і мали можливість почути конкретні відповіді на власні запитання», – розповів порталу «Діловий регіон» перший віце-президент ЧТПП Сергій Корнієнко.

Семінар відбувався у вигляді діалогу, під час якого докладно розглядали ситуації, з якими стикнулися учасники, оскільки проблеми виникають багато в чому схожі.

«Ми виробляємо та реалізуємо насосне обладнання, маємо власні розробки, тому ця тема для нас дуже актуальна. Не так легко знайти необхідну інформацію, та тим паче отримати компетентні відповіді на свої запитання щодо оформлення патентів та права власності і подальшого їх використання. Тому ми вдячні Палаті за організацію такого семінару», – зауважила заступник директора ПП «Близнюки» м. Черкаси Людмила Іванова.