ПОРТАЛ
27 грудня 2015, 11:44

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ялинковий базар успішно працює у Лисянському лісгоспі

Придбати красиву і недорогу новорічну ялинку жителі Лисянки можуть на спеціальному ялинковому базарі. Щороку його влаштовує Лисянський лісгосп. Ціни на новорічне деревце тут стартують від 48 грн. Також купити його можна і в лісництвах лісгоспу.

Ялинковий базар успішно працює у Лисянському лісгоспі

«Ялини і сосни до новорічних свят ми вирощуємо на спеціальних плантаціях і привозимо сюди для реалізації. Ті, які не продалися цього року, ростимуть до наступного. Таким чином, ми зберігаємо лісовий фонд і залишаємо можливість влаштувати свято», – розповідає директор ДП «Лисянське лісове господарство» Володимир Штанько.

Хвойних насаджень у лісгоспі небагато, однак у передноворічний період лісівники активно проводять заходи для їхнього захисту. Кожен майстер ретельно наглядає за своїм обходом. Також спільно із Лисянським районним відділком поліції Звенигородського відділу поліції лісівники проводять щоденне патрулювання, - йдеться у повідомленні черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Ми заздалегідь узгодили графік патрулювань. І ще з 15 грудня виїжджаємо в насадження у ранкові і передвечірні години, на вихідних, щоб убезпечити молоді соснові ліси від незаконних вирубувань браконьєрами», – говорить головний лісничий Віталій Марусіч.

За щоденними клопотами лисянські лісівники не забувають створити свято для найменш захищених. Вони забезпечили ялиночками місцевий центр реабілітації дітей інвалідів та дитсадок.