ПОРТАЛ
2 лютого 2016, 10:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як черкаським підприємствам розпочати експорт до ЄС

Докладний аналіз ринку, рекомендації щодо підвищення конкурентоспроможності продукції, сприяння у налагодженні торговельних відносин з ЄС та розробку експортної стратегії можна отримати в Центрі розвитку експорту, що діє при Черкаській ТПП.

<b>Як черкаським підприємствам розпочати експорт до ЄС</b>

«Для початку ми проводимо докладний аналіз законодавчого регулювання ЄС для конкретного товару і надаємо інформацію про необхідні регламенти, директиви та рішення. Результати представляємо для підприємства дуже лаконічно – лише найнеобхідніше саме для його діяльності», – розповів порталу «Діловий регіон» керівник Центру розвитку експортного потенціалу області при Черкаській ТПП Олексій Невесенко.

За його словами, експортер зможе отримати в Черкаській ТПП максимальну підтримку у свої роботі із закордонними партнерами на будь-якому етапі, а саме:

- аналіз ринку для входження та розширення своєї присутності;

- розроблення експортної стратегії підприємства;

- пошук потенційного ділового партнера за кордоном;

- законодавчі консультації (зокрема і щодо оформлення договорів);

- інформаційні послуги щодо просування продукції.

«За результатами аналізу підприємства ми шукаємо найбільш перспективні ринки, поглиблено вивчаємо споживачів та конкурентів, відпрацьовуємо експортну стратегію. Таким чином, підприємство отримує готові інструкції та інструменти для здійснення експорту. Крім цього, ми надаємо подальшу підтримку та супровід», – відзначив Олексій Невесенко.

У Центрі можна оформити висновок з визначення коду товару по КН ЄС (один код товару) та консультацію з визначення по TARIC (Tarif Integre de la Communaute) ставок ввізного мита та заходів тарифного та нетарифного регулювання в країнах ЄС (один код товару).

Спеціалісти Центру пройшли навчання з надання експортних послуг для бізнесу за підтримки Уряду Нідерландів, Посольства Великої Британії і Консалтингової компанії СТА. «Ця британська компанія, що працює вже понад 15 років, стала надійним партнером Черкаської ТПП у налагодженні експортної підтримки наших підприємств», – зауважив президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

ТПП області першою з регіональних палат створила Центр розвитку експорту. Докладніше з його послугами можна ознайомитися за посиланням; контактна особа – Олексій Невесенко, керівник Центру розвитку експорту; тел. 067 472 59 63, 0472 36 08 60, ел. адреса [email protected] або [email protected].