ПОРТАЛ
10 лютого 2016, 19:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Страховики назвали найзбитковіші авто

Страхові компанії підвели підсумки 2015 року та оцінили збитковість страхування по КАСКО по окремих марках. Підсумки - невтішні. А деякі СК зафіксували зростання кількості викрадень авто в 10 разів, повідомляє Економічна Правда.

Страховики назвали найзбитковіші авто

В результаті опитування основних операторів ринку страхування вдалося і скласти рейтинг найбільш невигідних для КАСКО марок авто. За підсумками року, їм швидше за все запропонують вже договір КАСКО за новими тарифами.

Лідерство за збитковістю в 2015 році, в результаті опитування десяти великих автостраховиків, дісталося продукції автовиробника Land Rover. Загалом власники Land Rover і Range Rover - бажані клієнти для страхових компаній. Але тільки, якщо їх машини надійно захищені від угону. Інакше страховикам доводиться платити мільйонні компенсації, що робить машини цієї марки лідерами за збитковістю другий рік поспіль.

Крім Land Rover великим попитом серед викрадачів в 2015 році користувалися авто марок і Toyota BMW.

Опитані автострахувальники з жалем констатують, що в минулому році кількість викрадень застрахованих авто в порівнянні з позаминулим роком зросла в рази.

"За нашою статистикою в 2015 році викрадень було в 10 разів більше, ніж в 2014 році В основному, такі страхові події відбувалися в Києві, Одесі, Львові" - говорить Яковенко.

Не надто вигідні для СК і «робочі конячки» - це Daewoo Lanos, Opel, Honda, Hyundai, Fiat. Таких автомобілів досить багато в Україні, тому і ймовірність потрапити в ДТП у них вище, ніж у машин преміум-класу. На високу збитковість авто таких марок впливає також їх використання в комерційних цілях. Наприклад, багато хто з них виконує функції таксі.

Такі авто-конячки активно експлуатуються, тому частіше за інших ламаються і потрапляють в ДТП.

Перше місце в рейтингу причин страхових випадків по каско в 2015 році, за словами виконавчого директора СК "Талісман страхування" Ольги Філіппової, займають ДТП без другого учасника.

"Це коли водій застрахованого авто сам на щось наїжджає" - пояснює Філіппова. Страховик підрахував, що на такі ДТП припадає близько 40% всіх страхових випадків по каско. Друге місце займають класичні аварії з двома учасниками - 35%.

І третє - протиправні дії третіх осіб, тобто дії хуліганів і вандалів. Також сюди потрапляють випадки, коли припаркований автомобіль зачіпає інше авто, але залишає місце події, не повідомивши про аварію.

Але є у страховиків і улюблені марки. У 2015 році найбільш беззбитковими страховики назвали авто марок преміум-класу Mercedes, Рorsche, Lexus, Maserati. Люди, які експлуатують ці машини, більш уважні, тому що досить високо оцінюють майно, що перебуває в їх розпорядженні запевняють страховики.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук