ПОРТАЛ
15 лютого 2016, 14:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Роботодавці Черкащини потребують спеціалістів робітничих професій

З 1947 вакансій, які надійшли у січні 2016 року до центрів зайнятості від роботодавців регіону, трійку лідерів очолили робітничі професії – 44%, друге місце посіли службовці – 38% і 18% – це вакансії для осіб, які не мають кваліфікації.

Роботодавці Черкащини потребують спеціалістів робітничих професій

Про це повідомили у Черкаському обласному центрі зайнятості.

За розмірами запропонованої заробітної плати вакансії розподілилися наступним чином:

• З мінімальною заробітною платою – 299 вакансій (15%);

• Від мінімальної до середньої заробітної плати по області (майже 4243 грн.) – 1600 вакансій (83%);

• Від середньої заробітної плати по області – 48 вакансій (2,5%).

Частина вакансій для перерахованих фахівців має і найвищу заробітну плату, зокрема, начальники відділів та заступники директорів (близько 5 тис. грн.)

Залишається попит на робітничі професії, з них найбільш затребувані водії автотранспортних засобів, трактористи, кухарі, слюсарі-ремонтники, електрогазозварники, швачки. Без кваліфікації це: підсобні робітники, прибиральники, вантажники тощо. Серед спеціалістів з вищою освітою роботодавці потребували бухгалтерів, менеджерів з продажів, сестер медичних тощо.

Необхідно зазначити, що сучасний ринок праці потребує працівників, які володіють передовими технологіями, технікою і обладнанням. У вимогах до претендентів роботодавці все частіше хочуть бачити спеціалістів, які володіють суміжними професіями, мобільні та здатні до швидкого перенавчання.

Для адаптації до економічних умов та орієнтації на ринку праці шукачі роботи, які звернулися до служби зайнятості мають можливість безоплатно підвищити кваліфікацію або здобути нову професію.