ПОРТАЛ
17 лютого 2016, 11:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Державний логотип для органічної продукції презентували у Мінагрополітики

Мінагрополітики презентувало державний логотип для органічної продукції. Завдяки такому маркуванню можна буде розпізнати органічні продукти, виробництво яких повністю відповідає вимогам Закону «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» на полицях магазинів як в Україні, так і за її межами.

Державний логотип для органічної продукції презентували у Мінагрополітики

Про це розповіла заступник Міністра аграрної політики та продовольства України - керівник апарату Інна Гребенюк.

Вона також зазначила, що кількість сертифікованих операторів органічного ринку нині наближається до 300, а в асортименті органічної продукції більше 100 товарів українського виробництва.

«Вітчизняна органічна продукція має великий експортний потенціал, оскільки попит від міжнародних покупців із країн ЄС, Швейцарії, США є високим і постійно зростає. Мінагрополітики бачить перспективи аграрного розвитку України саме у сфері органічного та природного виробництва. Впевнена, що подальша співпраця із вітчизняними партнерами та європейською спільнотою сприятиме розвитку українського органічного ринку та агросектору в цілому», - зазначила Інна Гребенюк.

Нині в Україні органічне землеробство і тваринництво малорозвинене. Проте, на думку керівника ДП «Черкасистандартметрологія» Михайла Чорнопищука, для Черкащини, як аграрної області, такий напрямок безперечно є перспективним. І ДП «Черкасистандартметрологія», як орган з оцінки відповідності, готове допомагати таким виробникам освоювати цей напрямок.

Зокрема, мова йде про відповідну сертифікацію, налагодження системи контролю на всіх етапах виробництва, консультативну допомогу.

Про перспективність «органіки», свідчить і посилення інтересу до неї з боку місцевих аграріїв та виробників. Для них у Черкасах 25 лютого проведуть регіональний форум «Органічна Україна: перспективи розвитку органічного виробництва та його логістика».


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський