ПОРТАЛ
18 лютого 2016, 12:18

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Набув чинності Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності"

10 лютого 2016 року набув чинності Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності".

Набув чинності Закон України "Про технічні регламенти та оцінку відповідності"

Цей Закон визначає правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів і передбачених ними процедур оцінки відповідності, а також здійснення добровільної оцінки відповідності.

Відповідно до вимог Угоди про технічні бар'єри в торгівлі (які є невід'ємною частиною Угоди про заснування СОТ) у Законі консолідовані правові та організаційні засади розроблення, прийняття та застосування технічних регламентів і процедур оцінки відповідності. - Це повинно усунути протиріччя між ними та дозволить більш якісно адаптувати національне законодавство до законодавства Євросоюзу, – пояснює заступник директора ДП «Черкасистандартметрологія» Володимир Швецов.

За його словами, зміни дозволять підприємцям самостійно проводити оцінку відповідності технічним регламентам, а у випадках, визначених у технічних регламентах чи передбачених ними процедурах оцінки відповідності, - із залученням відповідних органів з оцінки відповідності.

Закон визначає технічний регламент так, як це нормативно-правовий акт, в якому визначено характеристики продукції або пов'язані з нею процеси чи способи виробництва, в тому числі відповідні процедурні положення, дотримання яких є обов'язковим.

Оцінка відповідності – це процес доказу того, що певні вимоги, що стосуються продукції, процесу, послуги, системи, особи або органу, були виконані.