ПОРТАЛ
18 березня 2016, 19:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

ЗАЗ створив перший електромобіль Lanos (фото)

Автомобіль ЗАЗ "Ланос" з електричним приводом розроблений Запорізьким автомобілебудівним заводом. Про це на круглому столі перед церемонією "Автомобіля року в Україні 2016" розповів заступник голови правління корпорації "Укравто" з виробництва Олег Папашев. Автомобіль виконаний в кузові фургон.

ЗАЗ створив перший електромобіль Lanos (фото)

Дослідний автомобіль створений ще в 2010 році і був показаний на Столичному автошоу. Він оснащений 8 акумуляторними батареями і 15-кілловатним електродвигуном. Завдяки такій енергоозброєності автомобіль може проїхати на одному заряді до 120 км, - пише «Сегодня».

Втім, за словами Олега Папашева, серійний випуск даного електрокара поки недоцільний з економічних причин. Адже його вартість приблизно на 60% вища, від бензинової версії. А український споживач поки не готовий переплачувати за електромобілі такі гроші.

До речі, ЗАЗ є одним з піонерів електромобілебудування. За словами Олега Папашева, на початку 90-х років минулого століття завод випускав електричні "Таврії", які постачалися на експорт – до Швейцарії і Німеччини.