ПОРТАЛ
2 квітня 2016, 19:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Найбюджетніші іномарки в Україні стануть ще дешевшими?

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення відмінити спецмито в розмірі 12,12% на імпорт з автомобілів Узбекистану.

Найбюджетніші іномарки в Україні стануть ще дешевшими?

Про скасування спецмита на узбецькі автомобілі з 22 березня сказано в повідомленні, опублікованому 17 березня в «Урядовому кур'єрі».

«За результатами розгляду зазначених матеріалів Комісія прийняла рішення від 14 березня 2015 року, згідно з яким припинила застосування адекватних заходів у відповідь на дискримінаційні та недружні дії з боку Республіки Узбекистан щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України - підприємств автомобілебудування», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що наприкінці 2015 року Україна у відповідь на дискримінаційні та недружні дії Узбекистану встановила спецмито на імпорт легкових автомобілів з бензиновим двигуном об'ємом до 2,2 л в розмірі 12,12%.

Однак нещодавно Кабінет міністрів Республіки Узбекистан своєю постановою №45 від 18 лютого 2016 року достроково скасував раніше введений додатковий імпортний збір стосовно українських товарів. Україна зробила крок у відповідь.