ПОРТАЛ
20 квітня 2016, 12:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Про зміни у харчовому законодавстві розповіли черкаським виробникам на семінарі

Представники більше двох десятків підприємств регіону взяли участь у семінарі на тему «Зміни у харчовому законодавстві України, гармонізація його з європейським. Актуальні питання щодо виробництва та обігу харчових продуктів, їх якості та безпечності, маркування».

<b> Про зміни у харчовому законодавстві розповіли черкаським виробникам на семінарі</b>

Ініціювало проведення такого навчання ДП "Черкасистандартметрологія", враховуючи велику кількість звернень провідних фахівців підприємств харчової та переробної промисловості щодо змін у харчовому законодавстві України, застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, вимог до фасованого товару в упаковках, що зазначені у національних стандартах ДСТУ OIML R 79:2012, ДСТУ OIML R 87:2012.

За словами директора ДП «Черкасистандартметрологія» Михайла Чорнопищука, варто враховувати також, що з початком роботи Держпродспоживслужби змінюватимуться правила проведення перевірок виробників. – Щоб бути готовими до нових вимог, потрібно до них завчасно готуватися. І не лише самотужки, а й дослухаючись фахівців. Адже, поінформований – значить «озброєний», - зазначив керівник підприємства.

Він також зауважив, що ДП «Черкасистандартметрологія» має можливість підтримувати виробників не лише консультативною та роз’яснювальною роботою, а й допомагати вдосконалювати виробництво і якість продукції. Підприємство акредитоване НААУ за всіма основними напрямками робіт і готове до активної співпраці.

Знаннями та досвідом ділилася з черкаською аудиторією спеціально запрошений лектор зі столиці – Світлана Кохан. Вона працює начальником сектору науково-дослідного відділу стандартизації харчових продуктів НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ» та є відповідальним секретарем ТК 154, м. Київ. Експерт докладно проаналізувала основні нововведення, акцентувавши увагу не лише на теоретичній стороні питання, а й практичних аспектах.

Зокрема, в ході семінару було проведено практикум з питань застосування Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів.

Світлана Кохан також закликала виробників не залишатися осторонь процесу «реорганізації» та ліквідації старих ГОСТів і формування національних стандартів. Вона порадила виробникам бути більш активними, відстоюючи свої інтереси, та, по можливості, навіть братися за їх розробку власними силами, адже обсяги робіт загалом - більш ніж значні.