ПОРТАЛ
2 травня 2016, 19:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Україні активізувалися пішоходи-шахраї

Шахраї спеціально кидаються під колеса автомобілів, щоб заробити грошей. Спільники шахрая, які називають себе свідками аварії, умовляють водія не викликати поліцію і розрахуватися з постраждалими на місці. Водій в стані шоку готовий заплатити будь-яку названу суму, - інформує auto.tsn.ua.

В Україні активізувалися  пішоходи-шахраї

Жертвою таких шахраїв ледь не став Микола, який має 20-річний стаж водіння і не потрапляв в ДТП. Одного разу він зупинився перед пішохідним переходом, щоб пропустити людей. Тільки рушив, як на нього вибіг чоловік. Ударив ногами двері, зламав дзеркало і розбив скло. Коли ж водій зупинився, до машини одночасно підбігли семеро людей, які назвалися свідками наїзду на пішохода.

"Почали пропонувати не викликати поліцію, а розійтися по хорошому і заплатити їм певну суму коштів", - розповідає водій. Спочатку це була тисяча гривень. Коли водій сказав, що таких грошей при собі немає, незнайомці вдвічі зменшили суму. Поки дружина йшла до банкомату знімати готівку - водій зателефонував знайомому адвокату. Той порадив ні в якому разі не віддавати грошей, мовляв, працюють шахраї. Правоохоронці радять в подібних випадках одразу викликати патруль, адже подальші дії шахраїв непередбачувані.

"Через деякий час ця людина знову ж таки може звернутися в правоохоронні органи, і ви будете учасником ДТП, що не викликав правоохоронців на місце ДТП, і ваш автомобіль можете перебувати в розшуку", - кажуть поліцейські.