ПОРТАЛ
25 травня 2016, 15:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Столичні новобудови діагностують на облаштованість та комфорт

ЛУН.ua разом з Агентами Змін представили проект «Київський стандарт»

Столичні новобудови діагностують на облаштованість та комфорт

Метою проекту є дослідження проблем облаштованості нових житлових комплексів і їх територій. «Київський стандарт» почався з дослідження, а його результати будуть викладені у відкритому зведенні, розробленому за підтримки галузевих експертів, - пише ABCNews.

У процесі попереднього дослідження Агенти Змін провели онлайн-опитування, два етапи якого охопили понад тисячу осіб. Аналіз відповідей опитаних дозволив виявити ключові проблеми, що хвилюють киян, їхня критичність і поширеність. На наступному етапі до проекту приєднаються експерти із різних сфер і фокус-групи, за допомогою яких дослідники запропонують рішення для виявлених проблем.

«Київський стандарт», перш за все, орієнтований на будинки, які ось-ось почнуть будувати, - коментує проект Андрій Міма, комерційний директор ЛУН.ua. - Аналіз виявлених проблем дозволить розробити і запропонувати забудовникам способи уникнути подібних помилок у майбутньому. Тобто, через десять років мільйон киян буде жити в будинках, більш комфортних, затишних, зручних, красивих».

Згідно з результатами дослідження, найбільш часто кияни незадоволені запаркованими дворами, неякісним інформуванням жителів, спотвореними фасадами. Критично важливими вони вважають погану організацію публічних просторів, озеленення та пішохідну інфраструктуру.

Сьогодні в Києві і передмістях забудовники пропонують квартири в 515 житлових комплексах. Згідно з даними, на поточний момент в столиці налічується близько 9,1 тис будинків. Протягом останніх декількох років в Києві щорічно вводили в експлуатацію приблизно 100 будинків. А в 2016 році передмістя столиці вперше, за кількістю житлових комплексів, обігнало Київ. Якщо сьогоднішні темпи збережуться, протягом 10 років в Києві буде побудовано більше 3 тис. будинків для понад мільйона жителів.

Результати проекту «Київський стандарт» Агенти Змін впровадять у інструкції з практичними рекомендаціями, яка буде доступна усім охочим.