ПОРТАЛ
27 травня 2016, 11:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Інвестор готовий вкласти у переробку черкаського сміття 1,8 млн євро

У Черкасах реалізують інвестиційний проект із дегазації полігону твердих побутових відходів міста, який розташований на території с. Руська Поляна.

<b>Інвестор готовий вкласти у переробку черкаського сміття 1,8 млн євро</b>

Інвестор – компанія ТОВ «ЛНК» – збудує на території сміттєзвалища комплекс, де генеруватиме електричну енергію із вилученого біогазу. Розмір інвестицій складатиме 1,8 млн євро. Депутати Черкаської міської ради надали згоду на укладання договору між комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти» та ТОВ «ЛНК». КП щомісяця отримуватиме 5% від вартості реалізованого біогазу чи електроенергії, - йдеться у повідомленні на сайті Черкаської територіальної організації БПП «Солідарність».

«Завдяки реалізації такого масштабного проекту значно скоротяться шкідливі викиди в повітря, зменшиться їх вплив на екологічний стан навколишніх територій та на здоров’я жителів, – зазначає депутат від фракції «Солідарність» в Черкаській міській раді, директор КП «Черкаська служба чистоти» Олександр Савенко. – Дуже важливо, що місто при цьому не вкладає жодної копійки бюджетних коштів, все на себе бере інвестор. Навпаки – Черкаси отримають додаткові кошти для покращення екологічної ситуації в місті, загалом за рік ця сума становитиме близько мільйона гривень. Вдячний колегам-депутатам за розуміння та підтримку ініціативи інвестора. Крім того, кілька років тому Черкаси долучилися до угоди мерів, підписанти якої взяли на себе зобов’язання зменшити на своїх територіях викиди СО2 на 20% до 2020 року. Нинішня угода стане першим кроком до реалізації цієї мети».