ПОРТАЛ
2 червня 2016, 12:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Майже півсотні черкаських готелів та об’єктів розміщування не мають категорій

У 2015 році на території області функціонувало 25 готелів і аналогічних засобів розміщування та 43 спеціалізованих засобів розміщування, що перебували на балансі юридичних осіб. Крім того, послуги з тимчасового розміщування населенню надавали фізичні особи-підприємці у 50 готелях та 1 спеціалізованому засобі розміщування.

Майже півсотні черкаських готелів та об’єктів розміщування не мають категорій

Такі дані наводять у Головному управлінні статистики в Черкаській області.

Серед згаданих об’єктів показують, що мають категорію “1 зірка” – 4 заклади, “2 зірки” – 3 заклади, “3 зірки” – 16 закладів, “4 зірки” – 3 заклади, решта 49 закладів – “без категорій”.

Однак, надавати послуги з розміщення (проживання) громадян без наявності свідоцтва про встановлення відповідної категорії закладу заборонено. Про це нагадують власникам готелів та інших закладів з тимчасового проживання у ДП “Черкасистандартметрологія”.

Відповідні вимоги передбачено статтею 19 Закону України від 15.09.1995 №324/95-ВР «Про туризм».

Власник готелю також зобов’язаний розмістити на фасаді будівлі знак категорії об’єкта із зазначенням свідоцтва про встановлення категорії, його серію та номер.

Встановлення категорії здійснює спеціальний уповноважений орган: комісія Мінекономрозвитку. На території Черкаській області такі роботи організовує Орган з сертифікації ДП «Черкасистандартметрологія», який призначений МЕРТ для виконання робіт у державній системі сертифікації.

Щоб не порушувати закон, власникам готельних об’єктів потрібно врегулювати це питання. Для цього слід надіслати заяву про встановлення відповідної категорії готелю органові із сертифікації. Оцінювання відповідності готелю вимогам певної категорії встановлюються за результатами добровільної сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання).

Орган з сертифікації надсилає документи про результати оцінювання готелю та пропозиції щодо встановлення йому відповідної категорії комісії із встановлення категорій готелям, яка протягом 14 днів розглядає їх і приймає рішення.

З переліком документів, які ДП «Черкасистандартметрологія» надсилає комісії Мінекономрозвитку із встановлення категорій готелям можна тут.

Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: (0472) 361215, 361217.