ПОРТАЛ
21 липня 2016, 13:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» пройшли навчання з енергоменеджменту

Тренінг для провідних аудиторів систем менеджменту щодо аудиту Систем енергетичного менеджменту (СЕнМ) згідно ISO 50001 відбувся у Торгово-промисловій палаті України (м. Київ). У ньому взяли участь і представники ДП «Черкасистандартметрологія».

<b>Фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» пройшли навчання з енергоменеджменту </b>

Захід проходив в рамках Проекту ЮНІДО UKR ІЕЕ «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України». Його метою є допомога Уряду України з організацією впровадження процедур сталого та ефективного енерговикористання у промисловості. Досягнути цього планують шляхом поширенням концепції індустріальної енергетичної ефективності (ЕЕ) за допомогою впровадження систем енергоменеджменту (СEнM) відповідно до міжнародних стандартів серії ISO 50000 та оптимізації систем, що споживають енергію (ОЕС).

Система енергоменеджменту забезпечує структурований та системний підхід для інтеграції концепції енергетичної ефективності у щоденну роботу підприємств та в культуру бізнес-управління.

Практичний досвід показує, що підприємства, які щойно запроваджують СЕнМ, при мінімальних капіталовкладеннях протягом перших років отримують підвищення ЕЕ у межах 10-20%.

Оптимізація систем, що споживають енергію, – це більш раціональний метод досягнення економії енергії. Традиційне заміщення компонентів систем потенційно забезпечує 2-3% заощадження енергії, в той час як ОЕС – може забезпечити до 20-30% економії енергоресурсів.

ДП «Черкасистандартметрологія» звертає увагу суб’єктів господарювання регіону, що на сьогодні енергетичний менеджмент є фінансовим інструментом, який може забезпечити істотну економію коштів. Підприємці регіону можуть замовити стандарт ДСТУ ISO 50001:2014 «Енергозбереження. Системи енергетичного менеджменту. Вимоги та настанова щодо використання» у фонді нормативної документації ДП «Черкасистандартметрологія» та отримати консультації за телефоном: 0472 36 12 17.