ПОРТАЛ
23 липня 2016, 14:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Жашківщині прокуратура змусила орендаря доплатити за землі

Господарським судом Черкаської області 19.07.2016 задоволено позовні вимоги Уманської місцевої прокуратури. Остання виступила на захист інтересів територіальної громади с. Вільшанка Жашківського району, наполягаючи на зміні умов договору оренди земельної ділянки під водою (ставка) щодо збільшення орендної плати за її користування.

На Жашківщині прокуратура змусила орендаря доплатити за землі

Встановлено, що незважаючи на зміну нормативної грошової оцінки земельної ділянки водного фонду, яка має становити не менш як 3 відсотки її нормативної грошової оцінки, востаннє зміни в цій частині до відповідного договору вносились у 2008 році. А отже орендар сплачував за користування земельної ділянки, площею понад 12 га, з порушенням вимог ст. 288 Податкового кодексу України, повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.

За таких обставин місцевий бюджет недоотримував значну суму коштів, оскільки органом місцевого самоврядування заходи щодо приведення договірних відносин з орендарем землі у відповідність до вимог нових ставок орендної плати не вживались.