ПОРТАЛ
3 серпня 2016, 08:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Аміачне виробництво в Черкасах стало безпечнішим

У цеху рідких комплексних добрив М-7 ПАТ «АЗОТ» запровадили електронну SCADA-систему управління технологічним процесом виробництва аміачної води.

Аміачне виробництво в Черкасах стало безпечнішим

Технологічно установка з виробництва аміачної води пов’язана з багатьма цехами, як, власне, і все виробництво рідких мінеральних добрив цеху М-7. Тому так важливо ретельно й постійно слідкувати за всіма показниками та параметрами виробництва, тримати зв’язок з диспетчером. Нова електронна система фіксує показники щосекунди й автоматично заносить їх в архів, повідомляє прес-служба підприємства.

«Зараз ми вже можемо оцінити надзвичайну ефективність роботи нової системи. По-перше, вона дає більш високий рівень автоматизації та якісну реєстрацію всіх параметрів технологічного процесу. По-друге, убезпечує від збоїв у технологічному режимі, а значить імовірності виникнення екологічних ризиків», – розповідає начальник цеху М-7 Іван Рудзеєв..

Над впровадженням електронної системи працювали практично всі служби цеху. Найбільше навантаження несли служба КВПіА і технологічна служба. Програмування системи виконували спеціалісти відділу головного метролога. Монтажні роботи зі встановлення обладнання – працівники управління капітальних ремонтів.

Нова електронна система SCADA (англійська абревіатура, яка перекладається як «диспетчерське управління і збір даних» – ред.) подібна до розподільчих систем управління, що вже тривалий час функціонують в основних виробничих підрозділах підприємства – цехах з виробництва аміаку, карбаміду та слабкої азотної кислоти.

В М-7 виробляється, зберігається, відвантажується та видається споживачам аміачна вода, карбамідо-аміачна суміш (КАС) та аміак. Різними технологічними потоками цей структурний підрозділ пов'язаний з цехами А-3, А-5, М-2, М-5, М-6, М-9 та котельним.