ПОРТАЛ
3 серпня 2016, 20:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Відновлено пасажирське сполучення між Каневом і Києвом

Перший рейс здійснив теплохід на підводних крилах «Полісся-5». Планується, що судно будуть пускати по маршруту регулярно.

<b>Відновлено пасажирське сполучення між Каневом і Києвом </b>

Щоб дістатися водою з Києва до Канева, треба заплатити 800 грн. Дехто в мережі обурюється – мовляв, дорого. Організатори наполягають, що це не стільки транспортний, скільки розважальний рейс. Пасажири мають нагоду потішитися дивовижною красою Дніпровських узбереж.

«Рейси не змогли запустити навіть під Євро-2012, а ми це зробили. В 2016 році це перший пасажирський рейс у Канів!», – йдеться на сторінці організаторів в одній із соцмереж.

Теплохід із крилами «Полісся-5» називають нащадком славнозвісних ракет. У нього велика місткість – одночасно перевозить 50 осіб. І при цьому розвиває чималу швидкість – до 70 кілометрів на годину. Такі теплоходи призначалися для перевезення пасажирів у світлу пору доби, тривалість подорожі становила до восьми годин.

Судно реконструювали бізнесмени-ентузіасти протягом двох років спеціально для того, щоб відновити швидкісну навігацію Дніпром.

Нині організатори збирають кошти на подальший розвиток швидкісного флоту. Триває ремонт теплохода Meteor-37, і Канів, за словами організаторів, стане найпершою ціллю його майбутніх подорожей.