ПОРТАЛ
24 серпня 2016, 11:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Кабінет для груп ризику запрацював у черкаській інфекційній лікарні

У спеціальній палаті створено усі умови, щоб надати консультації та необхідне лікуванням людям, що належать до груп ризику.

Кабінет для груп ризику запрацював у черкаській інфекційній лікарні

В Черкаській міській інфекційній лікарні цього року розпочали надавати стаціонарно-амбулаторну допомогу хворим із хронічними вірусними гепатитами.

«Це переважно ті особи, які окрім хронічного гепатиту С мають ВІЛ-інфекцію, а також представники групи ризику – наркозалежні, зі сфери комерційного сексу тощо», – розповіла директор КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» Світлана Волгіна.

За сприяння Міжнародного фонду допомоги постраждалим унаслідок травм та захворювань, було зроблено капітальний ремонт приміщення. Спеціально для цього кабінету Фонд допоміг придбати холодильник, де зберігаються всі медикаменти, надані МБО «Альянс».

«Оскільки з’явилася можливість лікування таких пацієнтів, необхідно було створити умови для організації цієї допомоги – облаштувати кабінет амбулаторного прийому», – відзначила Світлана Волгіна.

Умови для організації такої допомоги з’явилися завдяки співпраці з МБО «Альянс». Він частково фінансує постачання медикаментів для лікування хронічного гепатиту С. Частину вартості ліків було компенсовано за рахунок коштів держбюджету.

Протягом року в кабінеті отримали лікування 20 осіб. У лікарні гарантують анонімність для людей із груп ризику.