ПОРТАЛ
23 серпня 2016, 13:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Житомирські аграрії отримають дотації на льон і гречку

Спецпроект «Досвід регіонів»

На Житомирщині сільгоспвиробники, які займаються вирощуванням льону і гречки, а також виробництвом органічної продукції, зможуть отримати відшкодування з обласного бюджету.

Житомирські аграрії отримають дотації на льон і гречку

Про це повідомляє Житомирська ОДА.

Рішенням сесії обласної ради від 21 липня затверджено Порядки використання коштів за програмою Розвитку агропромислового комплексу Житомирської області на 2016-2020 роки. На 2016 р. виділені і затверджені видатки на цей напрям в сумі 4,85 млн грн.

Програмою передбачено використання спеціальної бюджетної дотації з обласного бюджету, що спрямовується сільськогосподарським підприємствам на вирощування льону в сумі 2 млн грн (з розрахунку 2 тис. грн на 1 га), спеціальної бюджетної дотації на вирощування гречки на зерно в сумі 1,8 млн грн (з 300 розрахунку на 1 грн в га), на часткове відшкодування вартості витрат на сертифікацію відповідності виробництва органічної продукції та часткове відшкодування вартості органічного насіннєвого матеріалу сільськогосподарським підприємствам в обсязі 1 млн грн, а також для надання пільгових кредитів індивідуальним сільським забудовникам виділено 0,05 млн грн.

Найближчим часом буде оприлюднено оголошення про початок прийому заяв та документів від сільгосптоваровиробників. Прийом заяв почнеться з дня опублікування оголошення і закінчиться не пізніше 5 грудня.