ПОРТАЛ
23 серпня 2016, 16:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Понад 11 тис. абітурієнтів зарахували до ВНЗ області

За час вступної кампанії в Єдиній державній електронній базі з питань освіти від вступників області було зареєстровано понад 40 тисяч заяв до 30-ти вищих начальних закладів. На всі ступені вищої освіти та освітньо-кваліфікаційні рівні до вишів області зараховано більше 11 тис. абітурієнтів.

Понад 11 тис. абітурієнтів зарахували до ВНЗ області

Про це у ексклюзивному коментарі УНН-Центр повідомив начальник управління освіти і науки Черкаської ОДА Валерій Данилевський.

“Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти за державним замовленням відбулося 6 серпня, а зарахування на навчання за кошти фізичних та юридичних осіб (контракт) — до 12 серпня 2016 року. Разом з тим, цьогоріч маємо набагато більше абітурієнтів з інших областей. Крім абітурієнтів із Черкащини, заяви подали абітурієнти із Полтавщини, Кіровоградщини, Запорізької, Дніпропетровської, Львівської та інших областей”, — повідомив В. Данилевський.

Також освітянин зауважує, що найпопулярнішими вишами області четвертого рівня акредитації серед абітурієнтів за кількістю поданих заяв стали ЧНУ ім. Б. Хмельницького (10 тис. заяв), ЧДТУ (близько 8,5 заяв) та УДПУ ім. П. Тичини (10 тис. заяв).

У відомстві також зазначають, що на початковий цикл навчання у ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації (“молодший спеціаліст”) було зараховано майже 3,5 тис. абітурієнтів. Більше ніж 4,5 тис. осіб здобуватимуть ступінь бакалавра. Здобуття вищої освіти у магістратурі ВНЗ Черкащини продовжать 1,5 тис. студентів, а на освітньо-кваліфікаційний рівень “Спеціаліст” зарахували 1,8 тис. абітурієнтів.