ПОРТАЛ
9 вересня 2016, 11:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

IV Голландський день молока відбувся на Черкащині (фото)

Знаковий захід у сфері молочного тваринництва – IV Голландський день молока провели у Маньківці.

<b>IV Голландський день молока відбувся на Черкащині (фото)</b>

Під час заходу виступили провідні спеціалісти практики як Нідерландів так і України, тому учасники мали можливість з’ясувати питання, щодо утримання корів, лабораторних досліджень та ін.

Вже третій рік поспіль міжнародна група компаній Feedlance, що спеціалізується на виробництві високотехнологічних кормових добавок, бере участь у Голландському дні молока. На стенді компанії гості мали змогу познайомитися з сучасними програмами годівлі ВРХ, які підвищують ефективність та гарантують максимальний результат при їх використанні, пише «Аграрний тиждень».

«Сьогодні в Україні спостерігається різке зниження виробництва молочної продукції, - зазначив CEO Feedlance BV Пітер ван Дорен. - За даними ФАО, в серпні зафіксовано рекордно низький індекс молочної прибутковості: він нижчий за минулорічний на 7,7 %, і на третину нижче, ніж в середньому за останні п'ять років. У складному становищі і приватні домогосподарства. Частка молока, зібраного на переробку від населення, впала, за останні 7 місяців ще на 8%. Як бачимо, ситуація складна. Отож дуже важливим для українських господарств на сьогоднішній день є підвищення ефективності молочного виробництва, передусім - через застосування інноваційних рішень в галузі годівлі. Саме це і є головним завданням FeedLanсe».

Також у Голландському дні молока взяла участь всесвітньо відома лабораторія досліджень кормів BLGG AgroХpertus. Щороку компанія проводить аналіз понад 5000 зразків для сотень провідних господарств, і це тільки в Україні! Відвідувачі події отримали відповіді від спеціалістів компанії на запитання щодо методів дослідження зразків, показників, за якими здійснюється дослідження та контролю якості.

Насичена програма заходів в рамках проведення Голландського дня молока не залишила байдужим жодного відвідувача.

Ознайомлення з прогресивною фермою ТОВ «Кищенці» цього разу відбулося в форматі віртуальної екскурсії, оскільки через високу загрозу поширення нодулярного дерматиту було прийнято рішення обмежити доступ сторонніх осіб на територію господарства.

Окрім семінарів, на заході були представлені майстер-класи «Сигнали корів» та «Оцінка екстер’єру тварин», де детально розглядалися методи оцінки зовнішнього вигляду корів за тими чи іншими критеріями.