ПОРТАЛ
17 вересня 2016, 20:14

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За три роки офіційно працевлаштованих черкащан поменшало на 16 тисяч

Програму «Легалізація заробітної плати – запорука стабільності та соціального захисту черкащан» презентував керівникам обласних галузевих профоб’єднань та головам первинних профспілкових організацій підприємств міста начальник управління Фонду в м. Черкасах Павло Котик.

За три роки офіційно працевлаштованих черкащан поменшало на 16 тисяч

«За останні три роки проблеми нелегальної зайнятості в місті поглибилися. Кількість офіційно працевлаштованих черкащан зменшилась на 16 тисяч: з 99,6 до 83,6 тисяч. Зростають втрати бюджету від нелегального ринку праці. Якщо взяти за основу середню заробітну по місту Черкаси 3900 гривень, то навіть за найоптимістичнішими підрахунками в «тінь» по місту виведено 3,1 млрд грн фонду оплати праці», – сказав Павло Котик.

На думку учасників зустрічі, існуванню нелегального ринку праці сприяє недостатня нормативно-правова база, - інформують у Головному управлінні Пенсійного Фонду України в Черкаській області.

Оминаючи чи порушуючи закон, роботодавці нелегально працевлаштовують людей, які, в свою чергу, в пошуках заробітку погоджуються на будь-які умови. Якщо в суспільстві не буде сформовано громадську думку про те, що оплата праці «в конвертах» є не лише незаконною, але й аморальною, то позитивні зміни настануть не скоро.

Довідково:

У 2016 році управлінням Фонду в м. Черкасах направлено матеріали для відповідного реагування контролюючим органам по 886 суб’єктах господарювання, які порушують законодавство про працю.